LONDEN - Het huwelijk van de Britse voetballer David Beckham en zijn vrouw Victoria staat op het punt te stranden. Ondanks de zwangerschap van Victoria zou het paar een proefscheiding overwegen, hebben vrienden van het stel aan de zondagskrant News of the World verteld.

Beckham, de aanvoerder van het Britse voetbalelftal, koerst volgens de krant af op een ineenstorting. De twee zouden het nergens meer over eens zijn. Verder zouden zij de ene na de andere ruzie hebben, meestal via de telefoon omdat zij nauwelijks meer samen zijn.

Eind vorige maand maakte het paar nog bekend dat het derde Beckhamkind in maart in Spanje geboren zou worden. De aankondiging van de zwangerschap volgde op onthullingen dit voorjaar over de liefdesaffaires van David Beckham met onder anderen de Nederlandse diplomatendochter Rebecca Loos. In die tijd woonde Victoria Beckham meestal in Engeland, terwijl haar bij Real Madrid spelende echtgenoot in de Spaanse hoofdstad verbleef.

LOos

De twee leken zouden zich verzoend te hebben, maar dat is volgens News of The World alleen maar schijn en vooral bedoeld om hun zakelijke activiteiten te promoten. Victoria kan hem niet vergeven dat hij haar heeft bedrogen met Rebecca Loos. Bovendien vindt de ex-Spice Girl zichzelf veel beschaafder dan haar man, zeggen de bronnen van de krant. "Zij noemt hem tijdens ruzies een ijdele arrogante herrieschopper. Zij heeft een hekel aan zijn tatoeages en zij haat zijn gevloek en zijn tirades'', zei een vriend van de Beckhams zaterdgavond tegen de krant.

De voormalige manager van Victoria, Simon Fuller, die de Spice Girls lanceerde, zei tegen de krant dat het Victoria's leven om geld draait en dat zij heeft toegegeven dat zij en Beckham zoveel uitgeven dat zij lang zoveel geld niet hebben als iedereen denkt. "Daarom proberen zij het publiek ervan te overtuigen dat hun relatie nog net zo perfect is als op de dag dat zij trouwden. Maar die poppenkast duurt misschien niet zo lang meer.''