Bobbi Kristina Brown wilde haar relatie verbreken op de dag van het 'ongeluk' in de badkuip. "Ze was bang en wilde ermee stoppen", aldus Ian Halperin, onderzoeksjournalist en schrijver van het boek Whitney & Bobbi Kristina: The Deadly Price of Fame.

Dat vertelt hij vrijdag aan The Wrap.

Volgens de schrijver zou Bobbi Kristina Brown, de dochter van Whitney Houston en Bobby Brown, van plan zijn de relatie met haar verloofde Nick Gordon te verbreken op 31 januari. Op die dag werd Bobbi Kristina bewusteloos in de badkuip gevonden.

Bewijs

"Ik heb bewijs dat voor duizend procent betrouwbaar is", aldus schrijver Halperin. Bobbi Kristina zou haar verloofde volgens hem het huis uit willen zetten. Ze zou het al maanden moeilijk hebben gehad en daar speelde haar relatie met Gordon een grote rol in. Volgens Halperin dacht een jaloerse Gordon dat zijn verloofde een affaire had met een drugsdealer. Bovendien deed Gordon "een hoop dingen die ze niet goedkeurde".

De 22-jarige Brown was bang voor hem geworden en was het ook zat dat Gordon van haar financiën profiteerde. Daarom wilde ze de relatie verbreken. "Ze wilde een nieuwe start", aldus Halperin, die ook beweert dat Gordon bewijs heeft van Brown's plannen om de verloving af te blazen.

"Ze wilde naar Los Angeles verhuizen om een acteercarrière te starten."

Leugentest

Halperin benadrukt dat deze nieuwe onthulling niet per se wil zeggen dat Gordon schuldig is aan het 'badkuip-incident'. De onderzoeksjournalist blijft bij zijn theorie dat Brown waarschijnlijk in koud water is gegooid om haar weer te laten bijkomen van een overdosis aan drugs.

De journalist heeft Gordon zelfs aangeboden om te betalen voor een leugentest, zodat hij vragen over de dag van het incident kan beantwoorden. Als Gordon het er positief vanaf brengt, zegt Halperin ervoor te zorgen dat hij Brown mag bezoeken in het ziekenhuis. 

Bobbi Kristina wordt daar nog steeds kunstmatig in het leven gehouden.