Jeroen van der Boom is "niet zo netjes" geweest, Katy Perry en Taylor Swift hebben ruzie, Sylvie Meis is verantwoordelijk voor de schuld van Touriya Haoud en Kim Kardashian gaat voor een sterke naam. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Jeroen van der Boom is zomaar ineens weer de eigenaar van een nummer 1-hit. De zanger scoort keihard met het prachtige Mag ik dan bij jou en zit ineens bij ieder tv-programma dat er bestaat om te vertellen over zijn nummer.

Dingetje is: het is niet zijn nummer. Het is het nummer van Claudia de Breij. En hoewel ze blij is dat de zanger haar liedje zo mooi vindt, is ze iets minder blij dat hij haar geen toestemming heeft gevraagd om het te zingen. 

"Lieve Jeroen, fijn dat je Mag ik dan bij jou zo mooi vindt! Maar wel jammer dat je niet overlegd hebt over concert en single. Doe je dat alsnog? Dan mag jij altijd bij mij", aldus de cabaratier via Twitter.

Toestemming vragen hoeft niet, maar is wel zo netjes, aldus het management van De Breij tegen NU.nl. "Het gaat niet om geld, het gaat om wat goed is om te doen. Nu zien de makers van Mag ik dan bij jou iemand anders weglopen met 'hun kindje'."

Jeroen heeft meteen actie ondernomen en belde Claudia op, terwijl NU.nl met zijn management sprak. "Naar aanleiding van haar bericht heb ik Claudia direct gebeld. Het was een fijn gesprek waarin positiviteit de boventoon voerde. Ik ben blij dat de lucht tussen ons nu weer is geklaard en onze platenmaatschappijen hebben verder onderling contact over de verdere afwikkeling."

Gedoetje dus, maar alles weer goed. En Claudia heeft meteen ook weer een hit te pakken, want door alle commotie scoort haar versie van Mag ik dan bij jou ook weer flink.

Wraaknummer

Taylor Swift staat er om bekend dat ze liedjes schrijft over haar exen, maar speciaal voor Katy Perry maakte ze een uitzondering en schreef ze een keer over een vrouw.

Helemaal zeker weten we het niet, maar Bad Blood gaat vrijwel zeker over Katy. "Dacht je dat het goed zou komen? Ik heb nog steeds littekens op mijn rug van je mes. Dus denk niet dat het in het verleden ligt, dit soort wonden blijven", zingt Swift in haar liedje.

Bekijk de clip bij Bad Blood:

Beluister Bad Blood van Taylor Swift:
Beluister Bad Blood van Taylor Swift:

Taylor en Katy waren ooit in een ver verleden best goede vriendinnen. De twee deden heel gezellig op allerlei feestjes en prijsuitreikingen en stuurden elkaar lieve berichtjes via sociale media.

Maar toen kreeg Katy iets met één van de vele bekende exen van Swift: John Mayer. En vervolgens pakte ze ook nog drie achtergronddansers af. Dat viel niet helemaal in goede aarde bij Taylor.

"Jarenlang was ik er niet helemaal zeker van of we nou vrienden waren. Ze kwam naar me toe bij awardshows en zei dan iets, liep weg en ik dacht alleen maar: 'zijn we vrienden of heeft ze me net echt keihard beledigd?' En toen deed ze iets heel ergs. Toen werd me duidelijk: 'we zijn vijanden'. En het ging niet eens om een jongen! Het had te maken met zaken. Ze probeerde mijn tournee te saboteren door mensen uit mijn team aan te nemen", aldus Swift in een interview met Rolling Stone, waarin ze niet duidelijk is over wie ze praat.

Nu zou Katy hard werken aan een wraaknummer voor Taylor. Althans, daar leek het op. Want de titel 1984 moest toch wel een verwijzing zijn naar het laatste album van Taylor, dat de naam 1989 draagt? 

Wel nee, dat nummer liet Katy helemaal niet registreren en komt er ook niet.

Kunnen we nu dan ophouden met vervelend over elkaar doen? Dank.

Sylvie's schuld

Podverdikkie Sylvie, het is allemaal jouw schuld. Nee echt, dat hebben we gehoord van je ooit-eens-vriendin Touriya Haoud. En waar ben je dan schuldig aan? Maakt eigenlijk niet uit, als we maar kunnen wijzen.

Touriya heeft een probleem: haar PR bedrijf is failliet. En dat kost geld. 67.000 euro om precies te zijn. "Weet je: dat een bedrijf failliet gaat kan gebeuren. Het is gewoon niets geworden. Het bedrijf in Amsterdam heeft geen geld en eigenlijk nooit gehad."

Maar oké, hoe past Sylvie dan in dit plaatje? "Omdat ik door haar valse beschuldigingen negatief in de publiciteit kwam. Door haar heeft mijn firma in Nederland nooit echt een kans gekregen."

"Potentiële klanten waren amper te vinden, omdat ik dankzij Sylvie een negatief stempel had gekregen. Iedereen dacht: 'die Touriya is een onbetrouwbaar kreng waar je geen zaken mee moet doen'."

Weet je, Touriya? Of het nou echt zo is gegaan doet er eigenlijk niet zo toe. Dit zo naar buiten brengen is gewoon echt niet netjes. En je bedrijf in Californië is ook failliet, is Sylvie daar ook zo machtig? Houd op met wijzen naar anderen en ga gewoon heel hard werken.

Windrichting

Een "sterke naam": dat willen Kim Kardashian en Kanye West voor hun tweede baby. En dus wordt de naam van de dochter of zoon echt iets heel anders dan North West, het eerste kind van het stel.

Want North, of noord: dat is een sterke naam. Noord staat namelijk altijd bovenaan, zo weten Kim en Kanye. Dus noord is de beste windrichting en daarom is South West geen optie. Want zuid is maar zwak.

De twee zouden momenteel een iets traditionelere naam overwegen voor het broertje of zusje van North. Een familienaam zou de voorkeur hebben. Bijvoorbeeld de naam van Kanye's overleden moeder, of Kims overleden vader.

Mooie gedachte hoor, maar wij zijn toch voor Wild West.