Yolanthe Sneijder Cabau heeft een van De Beste Social Media Awards gewonnen. Helaas voor de presentatrice is dit niet echt een eer, ze krijgt de prijs namelijk in de categorie 'Slechtste bericht'. 

Dat hebben een vakjury en ruim 6000 mensen die hun stem hebben uitgebracht bepaald.

Yolanthe krijgt de prijs voor een foto die ze vorig jaar online zette van een Thais strand. "Goedemorgen prachtig eilandje. Terug op Ibiza voor familiebusiness. Dikke kus voor jou ..... ", schreef ze hierbij. Deze foto zorgde voor heel wat reacties op social media. De vrouw van Wesley Sneijder nam het in deze categorie op tegen onder andere Kim Feenstra.

Het model deelde vorig jaar een bericht over ebola. "Ebola, toevallige uitbraak of geplande actie? What's going on?", vroeg Kim zich af. De twee vrouwen namen het ook nog op tegen de Volkskrant, Seat en Remia. Als prijs krijgt Yolanthe een workshop social media van de organisatie van De Beste Social Media Awards.

Jochem Myjer

Sneijder Cabau is niet de enige BN'er die donderdagavond in de prijzen viel. Ook Jochem Myjer kreeg een award, en wel voor 'Beste BN'er op social media'. De cabaretier nam het op tegen Georgina Verbaan, Raemon Sluiter, Claudia de Breij, Chantal Janzen, Hans Kazan en Arjen Lubach. De laatste heeft in deze categorie de Juryprijs gewonnen.

Vorig jaar won Trijntje Oosterhuis de award voor Slechtste bericht. Zij kreeg de award voor haar goedbedoelde actie voor giro 555. Ze stelde voor om voor iedere like een euro te doneren. Ze had toen alleen niet verwacht dat dat binnen een mum van tijd meer dan 200.000 likes op zou leveren.