Model Holly Madison leed onder haar huwelijk met de 53 jaar oudere Hugh Hefner. In haar boek Down the Rabbit Hole haalt ze uit naar de Playboy-tycoon, die haar probeerde om te kopen met zijn testament.

Dat melden Us Weekly en People.

Toen het model op 21-jarige leeftijd voor het eerst naar de roemruchte Playboy Mansion ging, verleidde Hugh Hefner haar met drugs, zo herinnert ze in het boek. "Hij vroeg of ik een Quaalude wilde. Hij benaderde me met een handvol paardenpillen", Madison schrijft dat ze het aanbod weigerde.

"Toen zei hij: 'Oké, dat is prima. Normaal gesproken keur ik drugs niet goed, maar weet je, in de jaren zeventig noemden we dit benenopeners.'" Volgens Madison was dat een cruciaal moment in haar leven: "Ik wil dat moment in mijn leven even stilzetten, die jonge meid beetpakken en zeggen: wat dacht je wel niet?"

Testament

Ze kwam al snel weer terug naar de Mansion en trouwde met Hefner in 2003. Toen ze er na vijf jaar genoeg van had, probeerde Hefner haar om te kopen.

"Hij kwam met een testament aanzetten. Er stond dat ik 3 miljoen dollar (2,65 miljoen euro) zou krijgen als hij komt te overlijden en ik nog in de Mansion zou wonen. Maar ik wilde het niet. Ik vond het zielig voor hem dat hij zover ging, maar kon niet anders dan beledigd zijn. Dacht hij nou echt dat hij me kon kopen? Ik heb de papieren terug op bed gelegd waar ik ze vond."

Depressie

Eerder liet het model al weten dat haar verblijf in de Playboy Mansion vol met andere modellen slecht was voor haar zelfverzekerdheid. Ze werd depressief en haar onzekerheid zorgde ervoor dat ze meerdere malen plastische chirurgie onderging.

Op een avond in bad overwoog ze er een einde aan te maken. "Ik dacht: zou iemand me missen? Misschien was het de wiet en alcohol, maar mezelf verdrinken leek de logische uitweg van het belachelijke leven dat ik leidde."