Model Touriya Haoud heeft haar bedrijf THV PR in Amsterdam failliet zien gaan. Ze geeft haar vroegere beste vriendin Sylvie Meis daar de schuld van.

Dat vertelt ze dinsdag aan het ADRTL Boulevard maakte dinsdag bekend dat het bedrijf failliet is gegaan.

Uit gegevens van het Centraal Insolventieregister is gebleken dat de vestiging in Amsterdam op 27 maart 2015 failliet is verklaard. Het model was voor tachtig procent aandeelhouder van het bedrijf. 

De zakenvrouw heeft op last van de Amerikaanse Franchise Tax Board, de belastingdienst van Californië, ook de deuren moeten sluiten van haar vestiging in de kuststad.

Negatieve publiciteit

Sylvie Meis krijgt daar nu de schuld van. "Bijna niemand wilde meer zaken met mij doen, omdat ik door Sylvies valse beschuldigingen negatief in de publiciteit kwam. Door haar heeft mijn firma in Nederland nooit een echte kans gekregen", aldus Haoud.

"Potentiële klanten waren amper te vinden, omdat ik dankzij Sylvie een negatief stempel had gekregen. Iedereen dacht: 'die Touriya is een onbetrouwbaar kreng waar je geen zaken mee moet doen'. Erg vervelend, omdat ik me van geen kwaad bewust ben. Ik heb nooit geklikt of informatie gelekt naar wie dan ook."

Thijs Willekes

Een voormalige klant van Haoud, de Nederlandse visagist Thijs Willekes, laat tegenover RTL Boulevard weten dat hij geen goede herinneringen aan het werken met Haoud heeft. "In mijn geval is het vijf jaar geleden dat het mis ging", aldus Willekes.

"Financieel gezien is het niet zo goed gegaan. Het gaat niet om absurd hoge bedragen, maar laat ik het zo zeggen: het is niet netjes om je zaken op een bepaalde manier af te handelen. De communicatie van haar kant is absoluut absent gebleven."