Bierbrouwer Pabst Brewing Company werd onlangs doorverkocht aan investeerders en daarom wil Snoop Dogg nu geld zien van het merk dat hij drie jaar lang promootte.

De rapper stapt naar de rechter omdat hij geen cent gezien heeft van de doorverkoop van het merk, terwijl hij vindt dat hij daar wel recht op heeft, zo schrijven Amerikaanse media.

Tussen januari 2011 en januari 2014 was Snoop Dogg ambassadeur van Blast by Colt 45, een nieuw alcoholhoudend limonadedrankje. In zijn contract staat dat hij niet alleen recht heeft op een vergoeding voor de promotie zelf, maar dat hij ook meedeelt in de opbrengst van een eventuele verkoop van het merk.

"Mocht het merk Blast by Colt 45 of de hele productlijn van Colt 45 worden doorverkocht binnen de drie jaar van het contract of binnen twee jaar na afloop van het contract, dan zal Mr. Broadus 10 procent van de opbrengst van een dergelijke verkoop ontvangen", zo wordt het contract in de aanklacht geciteerd. Calvin Broadus is de echte naam van Snoop Dogg.

Aan The Hollywood Reporter meldt de brouwer dat ze niets hebben gehoord van de alcoholpromotende rapper. "We zijn niet door Snoop Dogg of zijn vertegenwoordigers benaderd over deze zaak", zo meldt een woordvoerder. "We zoeken het momenteel uit en willen graag met Snoop praten om hier uit te komen."