Lady Gaga heeft de handen ineen geslagen met de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo om nieuwe wetgeving tegen seksueel geweld op universiteiten te promoten. 

Voor Billboard schrijven de twee een stuk dat het belang van de wetgeving benadrukt.

"We dragen allemaal verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de wet onze studenten zo goed mogelijk beschermt", schrijven de twee in het stuk.

De politicus en popster omschrijven het probleem van aanranding op universiteitscampussen als een "epidemie van seksueel geweld dat momenteel universiteiten en hogescholen teistert".

"Gelukkig heeft New York de kans om op te staan voor zijn studenten en kan het stappen ondernemen om deze crisis te lijf te gaan. Het nieuwe wetsvoorstel geeft de staat de sterkste wetten om seksueel geweld tegen te gaan. Het is hartverscheurend dat slachtoffers nu geen steun krijgen en zedendelinquenten vrijuit gaan. Dit moet veranderen. Genoeg is genoeg."

De gouverneur organiseert ook een vertoning van de documentaire The Hunting Ground, waarin het probleem van seksueel geweld op campussen onder de loep wordt genomen. Gaga schreef een nummer voor de documentaire, Till It Happens To You.