Monique Smit is niet van plan om na haar bevalling in augustus minder te gaan werken.

Dat vertelt ze maandag in gesprek met NU.nl.

"Ik ga in ieder geval een paar weken rust nemen", verzekert Smit. "Je moet van zo'n kind natuurlijk wel genieten. Na vier à vijf weken alweer aan het werk gaan vind ik iets te snel."

De zangeres denkt niet dat haar moederschap ervoor zal zorgen dat ze haar ambities en werk opzij wil zetten. "Ik denk niet: hier houd ik het bij. Ik wil juist gaan doorzetten. Ik heb ook gehoord dat veel moeders het fijn vinden als ze weer eens de deur uit kunnen gaan."

Smit geeft een voorbeeld. "Juist omdat ik met kinderen werk, kan ik het prima combineren."

Gouden dvd

Samen met haar broer Jan Smit heeft de zangeres inmiddels ook een gouden dvd gegekregen voor 2 Kleine Kleutertjes. "Dit is voor mij de eerste keer", aldus de blije Smit.

Voor haar broer is het inmiddels naar eigen zeggen de 64ste keer dat hij een gouden of platina plaat krijgt. "Desalniettemin: het blijft bijzonder", zegt de zanger.

Platina

Eerder sleepten Jan en Monique Smit al een platina plaat in de wacht met hun cd 2 Kleine Kleutertjes. De plaat was toen meer dan 50.000 keer verkocht. 

De nummers op de cd zijn geschreven door Jan en ingezongen door Monique. Met de muziek leren broer en zus Smit kinderen basisvaardigheden zoals tellen en de seizoenen herkennen.