Presentator Chris Zegers mist zijn vader, die een paar weken geleden overleed, enorm. "Mijn band met hem was zo intens, ik ervaar een extreem gemis."

Dat vertelt Zegers in een interview met Harper's Bazaar.

"Tegelijkertijd ben ik dankbaar voor zijn liefde en alles wat hij ons gegeven heeft. En voor het feit dat we rustig afscheid van hem hebben kunnen nemen."

De 44-jarige acteur vindt het moeilijk dat zijn zoontjes van drie jaar en één maand oud hun opa niet zullen herinneren.

 "Frappant toch, dat hij overlijdt net nu mijn tweede zoon op het punt stond geboren te worden? Dan besef je echt dat het de cirkel van het leven is. Als ik verdrietig ben, houd ik mezelf voor: mijn vader zit ook in mij, en in mijn zoons."

Emoties tonen

Zegers vindt huilen geen zwakke emotie. "Je hebt wel mannen die denken dat het zwak is om emoties te tonen. Een totale misvatting natuurlijk. Juist als je kracht voelt, durf je je kwetsbaar op te stellen."

Hij denkt dat de beste manier om met verdriet om te gaan, "er recht doorheen gaan" is. "Geen slot erop gooien en klaar, maar de ruimte nemen om in rust naar je gevoel te gaan."

"Ik vind pijn niet per definitie iets negatiefs, integendeel. Het heeft een intensiteit die heel bijzonder is. Verder heb je mazzel als je kunt janken, denk ik. Ik ben blij dat ik geen 433 cursussen nodig heb om bij mijn gevoel te kunnen."