De stiefkinderen van de vrouw die om het leven kwam bij het ongeluk waarbij Caitlyn Jenner in februari betrokken was houden vol dat de realityster hen een schadevergoeding schuldig is.

Jenner, die tijdens het ongeluk nog als Bruce door het leven ging, heeft de rechter gevraagd de zaak in de prullenbak te gooien. Volgens hem kan het niet worden aangetoond dat de stiefkinderen financieel afhankelijk waren van het slachtoffer, Kim Howe. Nu zijn de twee stiefkinderen hier schriftelijk tegenin gegaan.

In de juridische papieren, die TMZ heeft ingezien, staat dat de kinderen wel degelijk een relatie hadden met Howe in de veertig jaar dat zij hun stiefmoeder was. "Ze waren in elk geval tot op een zekere hoogte afhankelijk van haar voor een aantal levensbehoeften."

Ingewijden vertelden TMZ eerder dat de 70-jarige Howe geen relatie had met de twee. Howe zou het nooit over hen hebben gehad en ook zou de stiefdochter hebben toegegeven haar al ruim tien jaar niet gezien te hebben.

Howe had sinds haar man in 2003 stierf verder geen familieleden. De enkele miljoenen dollars die zij op de bank had staan heeft ze volledig aan goede doelen nagelaten.

Kettingbotsing

Jenner reed begin februari achter Howe. Toen de auto voor haar plotseling remde ontstond er een kettingbotsing. Howe belandde door de klap van Jenners auto op de andere weghelft, waar ze frontaal door een tegenligger werd geraakt en ter plekke overleed.

Uit politieonderzoek is gebleken dat Jenner voorafgaand aan het ongeluk niet zat te bellen of sms'en.