Caitlyn Jenner is in gesprek met MAC. Het make-upmerk zou Jenner graag willen als gezicht van een nieuwe reclamecampagne.

Dat meldt New York Post.

Realityster Jenner, die eerder door het leven ging als Bruce, poseerde voor het eerst als vrouw voor een maandag onthulde cover van het blad Vanity Fair.

MAC zou echter al maanden achter Jenner aanzitten en een eerste gesprek zijn aangegaan nog voordat de geruchten dat Bruce vrouw aan het worden was eind april werden bevestigd.

Eerdere vertegenwoordigers van het merk waren onder anderen Ricky Martin, Elton John, Rihanna en Lady Gaga. Het motto van MAC is: "Alle leeftijden, alle rassen en alle seksen."

Fotoshoot

Verslaggever Buzz Bissinger van Vanity Fair vertelde onderwijl aan ET Online dat de recente fotoshoot van Jenner een emotionele gebeurtenis was. Fotografe Annie Leibovitz barstte volgens hem bijvoorbeeld in tranen uit toen ze de lens richtte op de 65-jarige Caitlyn.

Bissinger vertelt over de sfeer op de set: "Het was rustig. We hadden het gevoel dat er iets heel krachtigs en geweldigs plaatsvond. Annie heeft belangrijke foto's gemaakt, de serie hoort bij het beste fotowerk van de moderne tijd. Toen ze door de lens keek, kwamen de tranen. Annie vertelde me dat het leek of ze een wedergeboorte zag, het ontstaan van een vrouw, de totstandkoming van een nieuwe identiteit."

De fotoshoot van de transgender is de wereld overgegaan de laatste dagen. Het zijn de eerste foto's van de out-atleet als vrouw. In het bijbehorende interview vertelt Jenner aan Bissinger voortaan Caitlyn te heten, al had ze de namen Cathy en Heather ook overwogen.

Bijzonder moment

Een bijzonder moment tijdens de fotosessie was toen Caitlyn de aanwezigen toesprak, weet de journalist te vertellen.

"Ze zat op de bank, als een echte ster. Het enige wat miste aan het plaatje van een ouderwetse filmster was het sigarettenpijpje. Ze bedankte iedereen, en moest een beetje huilen. Ik zei dat de shoot onmogelijk een mooier moment kon zijn dan toen Bruce de Olympische medaille won. Ze zei: 'Dat was een mooie dag. Maar de afgelopen dagen zijn de mooiste van mijn leven.'