Visagiste en haarstyliste Xelly Cabau van Kasbergen vindt het niet erg dat ze de 'zus van Yolanthe' wordt genoemd.

"Ik ben nou eenmaal de zus van", vertelt ze aan NU.nl.

Cabau van Kasbergen brengt haar boek Make-up uit. Het is voor het eerst dat Cabau van Kasbergen nadrukkelijk op de voorgrond treedt; naar eigen zeggen heeft ze altijd op de achtergrond gewerkt. "Het is wel spannend hoor. Ik had eerst een hele leuke cover bedacht, maar de uitgeverij wilde per se mijn gezicht erop. Dat was heel erg wennen", zegt ze.

"Ik snap het nu wel. Je moet zo'n boek persoonlijk maken", vervolgt de visagiste. Cabau van Kasbergen heeft voor de extra publiciteit die ze nu krijgt niet haar bekende zus om raad gevraagd. "Nee, niet echt eigenlijk. Ik was er ook niet zo erg mee bezig. Het gaat allemaal zo snel. Natuurlijk geef je als zussen wel raad aan elkaar, maar ik heb dit wel helemaal zelf gedaan."

Duurzame make-up

Afgelopen maart werd het boek aangekondigd, waarin ze tips voor het verkrijgen van een 'mooie, duurzame huid' geeft. "Wat ik daarmee bedoel is dat je niet zomaar make-up op je gezicht kan gooien. Voordat je het aanbrengt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huid zelf goed is", legt ze uit.

"Je huid moet goed verzorgd zijn; je moet genoeg bewegen, genoeg vitaminen binnenkrijgen, ga zo maar door. Pas dan krijg je een mooi gezicht en een goede basis. Vanaf dat moment mag je aan make-up denken."

Cabau van Kasbergen noemt een voorbeeld. "Als je nou een week lang in de stress zit en vervelende dingen hebt meegemaakt, dan laat je huid dat zien. Nou, op dat moment is het handig om make-up aan je gezicht te brengen. Kijk dan goed wat je nodig hebt. Als je al een egale huid hebt, dan hoef je geen foundation te gebruiken."

Natuurlijke schoonheid

Make-up is dan ook volgens de visagiste geen verplichting. "Ik hou er heel erg van om naar de natuurlijke schoonheid van iemand te kijken. Maar er is bij iedere vrouw een moment dat zij er wat minder uitziet. Je kan er dan weer fris en stralend bij lopen met make-up, vind ik."

Zo heeft Cabau van Kasbergen onlangs haar wimpers een permanente krul gegeven. "De meeste vrouwen hebben al prachtig gekrulde wimpers, maar ik bijvoorbeeld niet. En dat kan gebeuren! Die van mij vallen een beetje naar beneden; ik vind het altijd iets opener overkomen als ze omhoog staan. Nou, dan vind ik dat ik dat nodig heb."

Sociale media

Dat probeert de visagiste ook over te brengen via haar sociale kanalen, zoals Twitter en Instagram. "Op sociale media gaat het er wel heel enthousiast aan toe. Er wordt inderdaad tegenwoordig veel aandacht besteed aan hoe je jezelf presenteert. Ik kan wel begrijpen dat het voor een soort druk op mensen zorgt."

"Maar op elk vlak wordt er druk uitgeoefend, en dus vooral via sociale media. Als je iemand volgt waarmee het de laatste tijd erg goed gaat, denk je snel: ik wil dat ook."

Vakantie

Cabau van Kasbergen wil nog benadrukken dat het boek niet vol met 'moetjes' zit, maar met adviezen. "Het is belangrijker om goed te kijken naar wat je nodig hebt, en niet wat de trend is", vertelt de visagiste. Nu ze haar boek heeft gelanceerd, wacht haar maar een ding. "Ik ga heerlijk op vakantie", zegt ze met een grote lach.