Tracy Morgan belooft weer te gaan optreden. Dit zei de komiek maandag in de Today Show, tijdens zijn eerste tv-interview sinds zijn auto-ongeluk van vorig jaar. 

Morgan had tijdens het interview moeite zijn emoties in bedwang te houden.

Hij vertelde dat hij ernaar verlangt terug te keren op het podium. "Ik hou van komedie, voor altijd. Ik kan niet wachten naar haar terug te keren. Maar voorlopig is mijn doel eerst beter te worden. Als ik zover ben, laat ik het weten'', vertelde Morgan aan interviewer Matt Lauer. "Ik kom terug om je weer te laten lachen, dat beloof ik."

Morgan brak onder meer een dijbeen, zijn neus en ribben bij het ongeluk. Zijn vriend James McNair kwam om het leven. ''Botten helen, maar het verlies van een vriend heelt nooit'', zei Tracy Morgan.

Hij bedankte medici en in het bijzonder verpleegster Jackie. ''Toen ik uit coma kwam was ik een wrak. Ik kon haar iedere dag vervloeken en wilde dingen naar haar gooien. En zij bleef maar zeggen dat alles goed zou komen."

Schikking

Vorige week bleek dat Morgan een schikking had getroffen met supermarktketen Walmart. Bij het auto-ongeluk was namelijk ook een vrachtwagenchauffeur van Walmart betrokken. 

Tracy klaagde de keten aan omdat de chauffeur op het moment van het ongeluk veel te lang zonder slaap achter het stuur zou hebben gezeten. Deze week ontmoet Morgan topman Doug McMillon van Walmart, die hem persoonlijk zijn excuses wil aanbieden, volgens New York Post. Morgan's advocaat noemt dit een groot gebaar.