Heleen van Royen stapt binnenkort in het huwelijksbootje met haar tweeëntwintig jaar jongere vriend Bart Meeldijk, maar de schrijfster gaat er niet vanuit dat haar toekomstige man lang bij haar zal blijven. 

"Als ik zestig ben, moet hij lekker door met zijn leven, een gezinnetje stichten of weet ik wat." Dat zegt de 50-jarige Van Royen in de Jopie Parlevliet Show, schrijft RTL Boulevard.

De schrijfster vertelt dat haar zoon en dochter niet stonden te springen toen ze in 2013 een relatie kreeg met de veel jongere man. "Ja, ze vonden het raar. Het is ook raar, heel terecht dat ze dat vonden. Maar het gaat al twee jaar heel erg goed."

Van Royen is nu dolgelukkig met de 28-jarige Meeldijk, maar ze denkt dat de relatie niet lang meer duurt omdat ze ouder wordt. "Natuurlijk, maar je moet van álles op gegeven moment afscheid nemen. Ik ben heel pragmatisch en realistisch daarin."

Meeldijk schreef zondag op Twitter meteen dat hij en Van Royen nog lang niet uit elkaar gaan: "Al wordt ze tachtig!" Van Royen reageerde al snel op haar verloofde: "Ik word 100, dan ben jij bijna 80."

Het stel maakte op 1 april bekend te gaan trouwen, maar benadrukte dat het geen grap was. Eerder was de schrijfster al getrouwd met presentator Ton van Royen.