Fox News verdedigt zich tegen de aanklacht van Lindsay Lohan en haar moeder Dina Lohan. De twee sleepten de zender voor de rechter wegens smaad: in een talkshow vertelde een commentator namelijk dat de twee samen coke snuiven.

Fox News weet zich echter gemakkelijk te verdedigen, schrijft TMZ.

De zender meldt dat het commentaar van een gast kwam, en niet van de presentator. Daarnaast heeft de zender het recht om vrij te spreken, zonder zich druk te maken over rechtszaken. Bovendien heeft Lindsay Lohan zelf toegegeven cocaïne te gebruiken.

Op internet is ook nog een opname te vinden waarin ze toegeeft dat haar moeder de drug gebruikt. Haar vader nam namelijk in 2012 een telefoongesprek op waarin Lohan claimde dat moeder Dina haar gegijzeld zou houden in een auto, onder invloed van coke. Lohan zei toen letterlijk: "Mam zit aan de cocaïne."

Onterecht

De actrice en haar moeder dienden begin 2015 een aanklacht in tegen de zender. Volgens de aanklacht werd het onterecht als feit gebracht dat ze samen gebruiken. De twee noemden de suggestie over de kennelijk aanstaande overdosis "een totaal onverantwoordelijke en kwaadaardige insinuatie".

Moeder en dochter willen met een ongespecificeerd bedrag gecompenseerd worden voor smaad en het opzettelijk toebrengen van emotionele kwelling.