Chantal Janzen vond haar debuut op de Duitse televisie zenuwslopend. In januari begon ze als presentatrice van de Duitse The Voice Kids een nieuw avontuur bij de oosterburen. Maar dat was niet altijd even makkelijk.

Dat vertelt ze zaterdag aan het AD.

"Ik vond het zo heftig. Ik schrok van de taal, ik vond het allemaal vreselijk moeilijk", verzucht ze. "Ik zei ja en amen op alles, want ik wilde niet dat iemand zou denken dat ik het niet zou kunnen. Ik vroeg me af waarom ik dit in hemelsnaam wilde. Ik ben naar de wc gehold, ik móest er even uit. Daar viel mijn telefoon op de grond. Het hele scherm in scherven. Die telefoon was niet alleen mijn lijntje met thuis, maar ook mijn woordenboek. Als ik iets niet snapte, zocht ik het even op."

Voordat ze besloot naar Duitsland te gaan, won Janzen advies in bij een astrologe. "Ik ben, voor ik de beslissing maakte om het in Duitsland te proberen, naar een astrologe geweest voor advies. De Duitse tv op, dat was zo groots", aldus Janzen (36). "Ik vond het fijn, want ze zei: 'ik heb geen glazen bol, maar het staat gewoon in de sterren geschreven'."

Ze was er daarna zeker van dat Duitsland de juiste keuze was. "Ik ga liever op mijn bek dan dat ik het niet probeer. Het is een soort thrillseeking. Als het dan lukt, geeft het een kick." Chantal Janzen is vanaf zaterdagavond terug op de Nederlandse televisie met het RTL4-programma De jongens tegen de meisje.