Boer Tom Groot is weer verliefd. De Boer zoekt vrouw-deelnemer heeft een relatie met Marieke. 

In gesprek met het AD verraadt de boer dat hij sinds kort weer verliefd is en wel op Marieke. De twee hebben elkaar tijdens een feest in Schagen ontmoet. 

"In je hoofd ben je naar iets op zoek, en nu heb ik haar dan toch eindelijk gevonden. Sommige meiden hebben een paar eigenschappen waar ik naar op zoek was, maar Marieke heeft gewoon alles. Op een schaal van 0 tot 10, is zij een dikke 10'", aldus de 33-jarige.

Marieke kende Tom uiteraard al uit het afgelopen seizoen van Boer zoekt vrouw.

"Ik vond het vooral leuk om te zien hoe Tom omging met een situatie die naar mijn idee best ongemakkelijk moet zijn geweest. Hij deed het op een lekkere nuchtere manier''.

''Ik vond het eigenlijk juist jammer voor hem en Rimke toen ik zag dat het uiteindelijk niets was geworden. Met Tom raakte ik toevallig aan de praat tijdens een feestje in Schagen. Eén van zijn vrienden kende ik nog van de middelbare school''. 

Beroemd

In gesprek met Lindanieuws gaat Groot ondertussen in op zijn presentatieklus voor Eigen Huis en Tuin en zegt hij nooit de intentie te hebben gehad beroemd te worden. "Mensen die dat zeggen, gunnen me gewoon niks denk ik."

"Het is niet van tevoren uitgestippeld, heb me niet ingeschreven bij RTL en ik heb geen auditie gedaan", vertelt Groot, die naar eigen zeggen 'verrast' was toen medewerkers van RTL hem vroegen mee te doen aan het programma.

"Het lijkt me heel leuk om op deze manier mijn kennis te delen en ik ben blij dat er voor dit programma niet bij mij thuis gefilmd hoeft te worden. Dat het niet over mijn privéleven gaat."

De boer vertelt vijf maanden per jaar te werken als zzp'er en dus het werk als presentator prima te kunnen doen naast zijn baan als tulpenboer.

Ondanks dat hij nu gaat werken voor Eigen Huis & Tuin moet hij toegeven geen trouwe kijker te zijn. "Meestal zit ik op zaterdagavond gezellig met vrienden en een biertje. En nee, dan kijken we geen Eigen Huis & Tuin."