Johnny de Mol is toch weer vrijgezel, modellen met een maatje meer niet welkom bij Holland's Next Top Model, Boer Tom wordt nog beroemder en Gerard Joling heeft het moeilijk. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Eindelijk was 'ie niet meer 'de eeuwige vrijgezel'. Johnny was eindelijk onder de pannen, zo konden we in oktober 2014 al lezen op de cover van het blad van tante Linda. Te snel gesproken, zo blijkt nu, want Johnny is gewoon weer alleen.

Het werkte niet meer, zo ontdekten de twee na een relatie van een jaar. "Het is een beetje een lang verhaal. We zijn er nu wel achter dat het niet ging werken. Het is heel spijtig, maar beter voor allebei."

En dat nadat ze zich een maand geleden nog verloofden. Papa John was helemaal tevreden, want 'het werd toch wel eens tijd" dat Johnny ging trouwen.

Ja Johnny, daar zit je dan. Tante Linda zet vrolijk op haar blad dat je onder de pannen bent, papa John roept dat het tijd is dat je gaat trouwen en ineens ben je weer alleen. Dat is niet leuk en dat zou niemand moeten overkomen.

Het is te hopen dat Johnny binnenkort zijn nieuwe 'zielenmaatje' vindt en dan echt een lang en gelukkig leven met haar gaat leiden. Het is hem gegund, zo vindt ook zijn ex Bridget Maasland. "Ik vond het ontzettend fijn dat hij zijn liefde gevonden leek te hebben. Dit is heel verdrietig voor hem."

'Plus-size'

Met alle billen, borsten en heupen die tegenwoordig zijn te bewonderen op rode lopers, films en videoclips, zou je zeggen dat we inmiddels hebben bereikt dat het vrouwelijk lichaam wordt gevierd. Niets blijkt minder waar: een blonde schoonheid krijgt de meeste stemmen van het publiek, maar mag toch niet meedoen aan Holland's Next Top Model.

En natuurlijk weten we niet helemaal zeker dat het is omdat Nienke van der Peet maatje 42-44 heeft, maar opvallend is het wel.

Het 27-jarige model in spé kreeg meer dan tienduizend stemmen en steeg daarbij ver boven nummer 2 (3721 stemmen) uit, maar past niet 'in het plaatje' van HNTM. "Het lijkt er op dat het programma niet aandurft om een plus-size model te laten meedoen en daarmee het goede voorbeeld te geven."

Plus-size moet kunnen, maar blijkbaar niet in hét modellenprogramma van Nederland. Beetje jammer, maar Nienke gaat gewoon door. "De stemmen van tienduizend mensen en alle berichtjes op Facebook en Instagram geven wel een fantastisch gevoel."

Mediageil?

Boer Tom. De meest gewilde deelnemer aan Boer Zoekt Vrouw ooit kreeg 1808 brieven opgestuurd en werd op de voet gevolgd door verschillende showbizzrubrieken.

Zo ging het verhaal dat Tom het allemaal deed om beroemd te worden, want die vriendin, die had 'ie allang al. "Hij is altijd dol op aandacht geweest", vertelde de eigenaar van een café in Nieuwe Niedorp, toen De Telegraaf schreef over de vermeende relatie die Tom zou hebben en dat het hem allemaal ging om de aandacht van de media.

Wel nee, zei Tom destijds nog. "Ik heb totaal geen ambitie om bekend te worden." Maar wat blijkt nu? Boer Tom wordt nóg bekender. De agrariër gaat Eigen Huis & Tuin maken, samen met Froukje de Both, Evelyn Struik, Lodewijk Hoekstra en klussers Thomas verhoef en Martine Both.

En weer zegt Tom dat het niet zijn ambitie is geweest om iets voor televisie te gaan doen. "Maar toen RTL mij benaderde voor het programma voelde dat meteen goed. Toen bleek dat ik Eigen Huis & Tuin kan combineren gaf de doorslag. Ik heb er enorm veel zin in", aldus Tom.

Goed Tom, nee, we geloven je, zeker nadat je aan Lindanieuws NOG een keer moest duidelijk maken dat het je niet om de bekendheid gaat. En we willen zeker niet dat je denkt dat we het je niet gunnen.

Ongeluk

Gerard Joling staat dit weekend stukken minder vrolijk op het podium tijdens de optredens van De Toppers dan een week geleden. De zanger heeft een heftige week achter de rug, nadat hij dinsdagmiddag een 91-jarige vrouw aanreed.

Gerard had geen druppel alcohol op en reed ook niet te hard, maar toch ging het mis. "Ik ben zo geschrokken, ik ben er ziek van en ik slaap niet."

De bejaarde vrouw ligt met meerdere botbreuken in het ziekenhuis en het is nog maar de vraag hoe en of ze er uitkomt. Familieleden van de vrouw laten aan Shownieuws en AD weten net zo geschrokken te zijn van het voorval als Gerard.

"91 jaar, dan herstel je niet zo gauw. Als je al herstelt natuurlijk. Dat hopen we van wel", aldus de broer van de 91-jarige vrouw tegen Shownieuws. Een neef van de vrouw laat aan AD weten dat Gerard eigenlijk niet op het podium zou moeten staan dit weekend.

Gerard staat er toch en zal daarbij flinke steun vinden aan René Froger en Jeroen van der Boom. Ook oud-Topper Gordon heeft zijn vriend al een hart onder de riem gestoken. 

"Ik hoop dat Gerard zich gesterkt voelt door het feit dat we allemaal weten dat het nooit zijn bedoeling is geweest om betrokken te zijn bij zoiets vreselijks."