Terwijl Gerard Joling bijkomt van de grote schrik die hij heeft opgelopen toen hij een 91-jarige vrouw aanreed, steekt Gordon zijn collega een hart onder de riem. "Wij hebben ons zo ingezet voor ouderen in Nederland."

"Mijn hart gaat uit naar mijn collega Gerard Joling die op dit moment een vreselijke tijd moet doormaken", schrijft Gordon Heuckeroth op zijn Facebook-pagina.

"Wat erg als zoiets gebeurt en helemaal als je weet dat wij ons zo hebben ingezet voor ouderen in Nederland." Joling en Heuckeroth maakten meerdere uitzendingen voor het Nationaal Ouderenfonds.

Verschrikkelijk

"Voor die mevrouw in kwestie is zoiets verschrikkelijk en om op zo’n hoge leeftijd zo’n ongeluk mee te moeten maken, afschuwelijk” vervolgt Heuckeroth.

"Ik hoop uit de grond van mijn hart dat deze lieve oude dame voorspoedig herstelt."

"Ik hoop dat Gerard zich gesterkt voelt door het feit dat we allemaal weten dat het nooit zijn bedoeling is geweest om op deze manier betrokken te zijn bij zoiets vreselijks. Sterkte lieve Geer."

Overvallen

Joling raakte de vrouw dinsdagmiddag. Ooggetuigen meldden dat de vrouw geen aanstalten leek te maken om over te steken en dat Joling vermoedelijk werd overvallen door haar plotselinge besluit dat toch te doen.

Volgens de politie reed de zanger niet te hard en was er ook geen alcohol in het spel.

De politie heeft aan het AD laten weten dat het slachtoffer de afgelopen nacht naar omstandigheden goed heeft doorgebracht. 

"Namens de geschrokken familie mag ik zeggen dat het afwachten is hoe het verder met haar zal aflopen. Door haar hoge leeftijd is ze namelijk erg kwestbaar."

De vrouw zou inmiddels meerdere operaties hebben ondergaan. De politie laat aan Shownieuws weten dat ze nog op de intensive care ligt.