Marco Borsato ligt wel eens wakker van alle narigheid in de wereld. "Ik ben ook zeer verdrietig over de wereld waarin we leven."

Dat zegt de zanger donderdag in een interview met Margriet.

"Maar je kunt met je hoofd tussen je benen gaan zitten treuren of je kunt je oprichten en kijken wat je wel kunt doen.  Soms lijkt het alsof je aan het dweilen bent met de kraan open", aldus Borsato.

Volgens de zanger is 'niet dweilen' echter geen optie. "Elk kind dat je redt is er een. Het zal je eigen kind maar zijn."

Conflictgebieden

Borsato werkt met War Child om aandacht te vragen voor kinderen in conflictgebieden. De zanger doet dat, omdat hij zegt te merken dat mensen 'immuun raken voor getallen'.

"Als ik lees dat er negenhonderd vluchtelingen verdronken zijn in de Middelandse Zee, zijn dat slechts cijfers. Maar wat ik wil duidelijk maken is dat er achter al die cijfers gezichten zitten, mensen met verhalen."

"Ik zie het als mijn taak om het abstracte visueel te maken. In tekst, in mijn muziek. Ik wil die kinderen een gezicht en een stem geven. Het zit me na zeventien jaar ambassadeur in het dna. Het zal altijd een onderdeel van mij zijn. Daarom klim ik steeds weer op die zeepkist om dit te roepen."

Op 10 juni is er een televisieavond van War Child, die Marco Borsato presenteert.