Gerard Joling doet geen oog dicht sinds hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk. De zanger reed een 91-jarige vrouw aan, die met meerdere botbreuken in het ziekenhuis is beland.

"Vreselijk, ik ben zo geschrokken. Ben er ziek van en ik slaap niet", aldus Joling in een reactie aan De Telegraaf.

Het ongeluk vond plaats in het centrum van Aalsmeer, waar de zanger bij een zebrapad de 91-jarige vrouw raakte. Haar rollator zou daarbij in de lucht zijn gevlogen. De vrouw is buiten levensgevaar, maar verblijft nog in het ziekenhuis.

Ooggetuigen meldden dat de vrouw geen aanstalten leek te maken om over te steken en dat Joling vermoedelijk werd overvallen door haar plotselinge besluit dat toch te doen. Volgens de politie reed de zanger niet te hard en was er ook geen alcohol in het spel.

Verdere reactie op de situatie geeft Joling niet, al vertellen goede vrienden aan de krant dat hij niets liever wil dan de vrouw helpen. "Dit trekt hij niet. Gerard is een gevoelsmens dat meteen denkt aan zijn eigen moeder die zo in Schagen onder een auto zou komen. Hij zou van alles willen doen voor die mevrow die hij daar zelf zo hulpeloos heeft zien liggen. Maar wat kan hij doen?"

De Toppers

Het management van de zanger laat weten dat de optredens van De Toppers aankomend weekend gewoon doorgaan. 

"We vinden het op dit moment zeer ongepast vrolijk de pers te woord te staan over het succes van De Toppers concerten terwijl er iemand gewond in het ziekenhuis ligt", valt te lezen in een verklaring, waaruit blijkt dat daarom alle persactiviteiten tot vrijdag zijn geannuleerd.

"Hoe moeilijk ook, we zullen er staan."