De bejaarde vrouw die dinsdagmiddag is aangereden door Gerard Joling heeft meerdere botbreuken opgelopen. "Gezien de leeftijd van het slachtoffer en haar zware verwondingen is het nu nog afwachten hoe het loopt."

Dat meldt de politie aan Shownieuws.

De vrouw zou geraakt zijn toen ze op straat in Aalsmeer overstak. Een getuige meldde aan AT5 dat ze hard op het asfalt terecht was gekomen en dat de rollator van de vrouw de lucht in vloog.

Er zou geen alcohol in het spel zijn geweest en ook zou Joling de maximum snelheid niet hebben overschreden.

Geschrokken

Joling is erg geschrokken van het ongeluk, zegt zijn collega Jeroen van der Boom tegen het AD

 "Het is pure pech geweest. Natuurlijk reed Gerard niet te hard en was er ook geen drank in het spel. Dit kan iedereen overkomen. Nu blijkt maar weer dat een ongeluk in een klein hoekje zit'', zegt Van der Boom.

De Telegraaf meldt dat de zanger ondanks het ongeluk wel van plan is om dit weekend op te treden met de Toppers, mocht de toestand van de vrouw niet verder verslechteren. 

Advocaat

Mark Teurlings, de advocaat van Joling, laat weten dat de zanger behoorlijk ondersteboven is van de situatie. "Ik heb Gerard net gesproken", vertelt hij aan RTL Boulevard. "Hij heeft vannacht niet geslapen, hij is enorm aangeslagen door wat er is gebeurd."

Volgens de advocaat stopte Joling gisteren in Aalsmeer voor een zebrapad om de oude vrouw te laten oversteken. "Het leek of ze dat toch niet ging doen en toen trok Gerard weer op. Maar toen zette de vrouw toch een stap."

Mark benadrukt dat voor Gerard nu het aller belangrijkst is dat het goed komt met de vrouw. "Het had zijn moeder kunnen zijn, zo voelt hij dat."