Johan Derksen is volgens Peter R. de Vries 'rancuneus, boos en wraakzuchtig'. De twee heren hebben al langere tijd ruzie en de misdaadverslaggever heeft nu in een column willen uitleggen waarom dat is.

"'Heeft Johan Derksen iets tegen jou?', wordt me regelmatig gevraagd als hij me in zijn tv-programma Voetbal International weer eens heeft afgebrand of een sneer heeft gegeven", begint De Vries zijn column voor PR Sportmanagement.

De misdaadverslaggever is voetbalmakelaar en wordt daarom regelmatig gevraagd te komen als expert bij sportprogramma's. Bij Voetbal International zal De Vries echter niet snel te zien zijn.

"Derksen heeft inderdaad iets tegen mij en ik weet ook precies wat dat is. Hij is rancuneus. De man die zelf bij iedereen de enkels afzaagt, is boos en wraakzuchtig omdat ik ooit een column heb geschreven die hem niet bevalt. En het is misschien tijd om dat eens bekend te maken."

Hack

Volgens De Vries schreef hij in oktober 2008 een column voor Ajax life, waarin hij schreef over het hacken van mailboxen van toenmalige Ajax-voorzitter John Jaakke en assistent-trainer Hennie Spijkerman, door een redacteur van VI. Derksen zou daarvan hebben afgeweten, maar een te groot verlangen hebben gehad naar een primeur.

"De man die zo'n beetje iedereen in de voetballerij verbaal molesteert en vervolgens vaak grootmoedig beweert dan men over hem 'ook alles mag zeggen', begon als een kind te stampvoeten", schrijft De Vries, die er aan toevoegt dat een interview dat met hem gedaan was voor Voetbal International meteen de vuilnisbak in werd gegooid.

Volgens De Vries is het Derksen zijn goed recht om steeds naar hem uit te halen. "En eerlijk gezegd had ik het erger gevonden als hij mij de 'meest leuke man van Nederland' had gevonden. Maar het is wel goed om even te weten wat de achtergrond daarvan is."