AMSTERDAM - De MTV-presentator Rusell Brand heeft voor een juichend publiek op Picccadilly Circus gestript. De 24-jarige ontdeed zich van t-shirt, spijkerbroek en onderbroek als slotact van een opzwepende dans. Zijn danspartner: een vibrator.

Brand presenteert op MTV wekelijks de Dance Floor Chart, een top-10 met dansvideo's. En zelf is hij ook niet vies van een dansje. Zwaaiend met en vibrator danste de presentator voor de politie. Die waren op het plein aanwezig vanwege 1-mei demonstranten.

Als toegift ontdeed Russell Brand zich van al zijn kledingstukken. Dat werd de politie te gortig en ze grepen in. Een woordvoerder van MTV reageerde op het strip-bericht met 'Oh God. Dat klinkt als Russell'. Het incident zal volgens de woordvoerster geen effect hebben op zijn werk voor de zender. 'Russell is een vrije ziel en moeilijk te temmen' vergoeilijkte de woordvoerster zijn dans-act. Brand zelf verklaarde dat hij het deed in 'een moment van gekte om te laten zien dat iets kunt doen dat je leven kan veranderen'.