Rick Nieman is rustiger geworden. "Ik ben niet zozeer milder geworden. Wel realistischer. Er is een aantal heel goede nieuwslezers in Nederland en tien jaar geleden vergeleek ik mezelf daarmee. Dat doe ik niet meer."

Dat zegt hij in een interview met Volkskrant Magazine. 

"Als Twan Huys nu een mooie uitzending maakt, stuur ik hem een sms. Omgekeerd doet hij hetzelfde. We zijn cool."

Nieman stopte deze week definitief als nieuwslezer bij RTL. Zijn vrouw Sacha de Boer stopte eerder al als presentator bij NOS. Op de vraag wat hun toekomstplannen zijn, zegt het echtpaar graag verder te willen als team. "Het is niet zo dat we voortaan alles samen doen, want ik heb mijn eigen projecten en Rick ook", aldus De Boer.

Nieman vult aan: "Gewoon met z'n tweetjes een redactiebureau zijn. Dat gebeurt nu al veel. Dan zitten we samen aan onze grote eettafel met twee computers, twee telefoons en twee agenda's. Dat is hartstikke gezellig."

Geen kinderen

De twee vertellen dat ze er bewust voor gekozen hebben om met zijn tweeën geen kinderen te krijgen. De Boer: "We houden wel van kinderen. Ik hou niet van het ouderschap, dat is weer iets anders. Ik dacht altijd: later misschien, maar later kwam nooit. Ik ben nu 48 en ik wil het nog steeds niet."

Rick Nieman heeft wel een dochter uit een eerdere relatie, zij is inmiddels twintig.