Jeroen van Koningsbrugge is erg veranderd door het ouderschap. "Je zou het niet zeggen, maar het heeft me rustiger gemaakt".

Dat vertelt Van Koningsbrugge aan Vrouw, het magazine van De Telegraaf.

"Vroeger wilde ik overal heen als er iets leuks was. Dat heb ik niet meer", vervolgt de acteur. Van Koningsbrugge vertelt dat hij rustiger is geworden na de geboorte van zijn eerste kindje Salomon. "Toen viel alles weg wat onbelangrijk was. Ik dacht ineens: dat werk? Waar hebben we het over? Het is leuk, maar als ik nu mag kiezen, ben ik het liefst de hele dag thuis met mijn kind."

Jeroen gaat intussen al heel wat jaren als bekende Nederlander door het leven en daar zitten volgens hem voor- en nadelen aan. "Als ik nu in Den Bosch - waar ik vandaan kom - op een terras ga zitten, word ik belaagd. En dan overdrijf ik niet", aldus de cabaretier die vertelt dat mensen vaak met hem op de foto willen.

"Vaak pakken mensen je al vast terwijl ze hun camera aan iemand anders geven. 'Wij gaan op de foto', zeggen ze dan. Doe normaal, vraag het even, denk ik dan. Maar als je dat zegt, ben je arrogant."

Maar er zijn natuurlijk ook voordelen. "Op Schiphol is het: 'Hé jongen!' Ik kan bij wijze van spreken met tassen vol illegale middelen doorlopen", vertelt hij lachend.