Marc Meeuwis staat al jaren in de schaduw van zijn jongere broertje Guus. Maar aan het AD vertelt Marc dat hij daar niet mee zit.

 "Voor mijn band met Guus maakt het niks uit dat hij op de voorgrond treedt. Het heeft niks veranderd."

"Maar voor de buitenwereld ben ik de broer van, en ik heb daar maar mee te dealen, toch?", aldus Meeuwis. Gelukkig kent hij geen jaloezie. "En ik ben nuchter. Ik heb gewoon niet zo’n stevige, mooie, warme stem als Guus. Dus staat hij vooraan."

Marc bekent dat hij er in de beginjaren van Guus zijn succes niet zoveel van bakte. Aan de krant vertelt hij dat hij er 'puur om erbij te zijn' met een tamboerijn op het podium stond. Dat is nu wel anders, want inmiddels is hij professioneel percussionist.

Dit weekend staat Marc, samen met zijn broer, in een uitverkochte Royal Albert Hall in Londen. Wat Marc had gedaan als zijn broer niet zo'n zangtalent had gehad? Dan was hij waarschijnlijk fiscaal jurist geworden, vertelt hij. "Ik besef heel goed: het is niet omdat ík zo veel fans heb dat ik morgen in de Royal Albert Hall sta. Het is omdat mijn broer zo veel fans heeft. Maar ik sta er wel, hè. Wie kan dat mij nazeggen?"