Trijntje Oosterhuis haalt het eindstation van het Eurovisie Songfestival niet, Rebel Wilson liegt over haar leeftijd, Boer Zoekt Vrouw-kandidaten ook buiten het programma op zoek naar liefde en Leontine Borsato zegt maffe dingen. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Stiekem wisten we het allemaal al, maar toch was het een teleurstelling: Trijntje Oosterhuis wist zich dinsdag niet te plaatsen voor de finale van het Eurovisie Songfestival.

Maar aan Trijntje lag het niet, welnee. De belichting was helemaal fout (geleend uit het boekje van Yolanthe Sneijder-Cabau?), de outfitkeuze was verkeerd en de lokale staf werkte ook nog eens niet mee. En dus zitten we dit jaar zonder Nederlandse finalist tijdens het liedjesfestijn.

De stylist die verantwoordelijk was voor de vreemde jumpsuit, waarmee Trijntje letterlijk uit een vliegtuig leek te kunnen springen, wilde niet reageren op alle negativiteit. Regisseur Hans Pannecoucke gelukkig wel: hij is hartstikke tevreden met zijn werk.

"We hebben geen goedkope trucs ingezet, maar zijn gegaan voor klein, emotioneel en klassevol. Daar ben ik trots op", aldus Pannecoucke. Klein, emotioneel en klassevol viel helaas niet genoeg op tussen al het spektakel van onze concurrenten en dus zit Trijntje zaterdagavond net als alle andere Nederlanders gewoon vanaf de bank te kijken naar de finale.

Volgend jaar staan we als het aan Dries Roelvink overigens gewoon in de finale: hij wil in 2016 wel zorgen voor flink wat spektakel op het podium.

Liegen

In Hollywood aan de slag komen als vrouw is lastig: er zijn veel meer hoofdrollen voor mannen en als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt, kun je niets anders meer dan iedereens grootmoeder spelen.

Rebel Wilson, Australiër, wist daar wel een oplossing voor: glashard liegen over je leeftijd. Want de blondine blijkt geen 29, maar 35 te zijn.

Blijkbaar vinden beginnende acteurs in Hollywood het nodig om te liegen over hoe oud ze zijn. En als we Maggie Gyllenhaal mogen geloven is het ook echt nodig. Die werd als 37-jarige namelijk te oud bevonden om de vriendin van een 55-jarige acteur te spelen.

"Een actrice zijn in Hollywood kent veel teleurstellingen", aldus de zus van Jake Gyllenhaal over de filmwereld.

Punt blijft dat het idioot is dat mensen het gevoel hebben te moeten liegen over iets persoonlijks, omdat ze anders niet aan een baan komen. Echt Hollywood, wordt het niet eens tijd om iets realistischer om te gaan met ouder worden en de boel te omarmen?

Boer zoekt vrouw zoekt door

Dat Boer Zoekt Vrouw geen garantie is voor liefdesgeluk wisten we allang. Hoewel er heel wat boeren zijn die trouwen en baby's krijgen na deelname aan het programma, zijn er ook een hele hoop die toch nog zelf door moeten zoeken.

Boer Theo bijvoorbeeld, die leek het goed te kunnen vinden met Nancy, maar uiteindelijk was het toch niet meer dan een vriendschap. Theo weer vrijgezel, maar Nancy dus ook.

Dat de boeren brieven ontvangen is heel normaal, maar dat hun mogelijke partners post krijgen iets minder. Nancy werd geschreven door ene Henk, die haar hart nu heeft gewonnen. "Ik had er eigenlijk nog helemaal geen behoefte aan om nieuwe mannen te ontmoeten. Maar van de brief van Henk werd ik meteen vrolijk."

Theo werd op de hoogte gesteld, want Nancy was verliefd. Arme Theo, die vond het allemaal maar heftig: "Ik wist natuurlijk al wel dat het niets meer tussen ons ging worden. En dat had ik al een plekje gegeven. Maar ik vond het toch even heftig om te horen dat Nancy iemand anders had ontmoet", vertelt de boer. 

Theo hoeft gelukkig niet te lang alleen te zijn: ook hij heeft nog een hele stapel brieven liggen met mogelijke liefdes. En Nancy, als de goede vriendin die ze is, gaat hem helpen met de ware vinden. "Hopelijk hebben we daar in de zomer tijd voor. Wellicht zit er een leuke vrouw tussen met wie ik weer gezellige dingen kan ondernemen."

De bekendste boer van het clubje van dit jaar, boer Geert, hoeft niet meer op zoek. Hij is echt smoorverliefd op zijn Hetty. Zo verliefd dat de twee zelfs overwegen te trouwen. "Je weet het nooit. Je weet nooit hoe het leven gaat. En ook hoe blij je met elkaar bent."

Rare dingen

We maken allemaal wel eens een blunder en zeggen allemaal wel eens dingen die eigenlijk echt niet kunnen. Alleen staan er bij ons geen camera's op. En dat is maar beter ook, want aan Leontine Borsato is overduidelijk te merken dat je er zo een hele lange tijd last van kan hebben.

Doodgaan, we denken er allemaal wel eens over na. Bij de première van De Surprise vroeg De Telegraaf naar de laatste dagen van BN'ers en hoe ze die zouden willen meemaken. Rare vraag, maar de familie Borsato wist er een nog vreemder antwoord op te geven.

"Het liefst samen", aldus Marco. En ja hoor, dat lijkt Leontine ook 'gezellig'. "Met de kinderen, aanhang kleinkinderen. Zou fantastisch zijn."

Laten we hopen dat Leontine en Marco de vraag gewoon niet helemaal goed hadden begrepen, want je kinderen mee de dood inslepen is echt geen goed idee.