Rob Lowe komt met een eigen huidverzorgingslijn voor mannen. De Amerikaanse acteur belooft 'geen onzin' te verkopen.  

"Aantoonbare resultaten, ingrediënten die echt werken en geen sexy verkooptrucs", zegt de 51-jarige Lowe tegen vakblad Women's Wear Daily over zijn lijn met de naam Profile. " Het moet eenvoudig en zorgeloos worden." 

Lowe begon tien jaar geleden met zijn plan. Terwijl hij werkte aan de serie Brothers & Sisters zocht hij financiers. Een paar jaar later werkte hij tussen de opnames van Parks and Recreation door aan zijn lijn en had hij productievergaderingen in zijn trailer tussen het filmen door. 

"Ik wil echt dat mensen weten dat ik dit vanaf de grond heb opgebouwd", vertelt Lowe. "Ik ben geen beroemdheid die een product omarmd, of het gezicht is van een merk. Ik heb het ontwikkeld." 

Zon

Lowe komt met vijf producten tegen verouderingsverschijnselen: een reinigingsmiddel, een scheergel, een aftershaveserum, een voch tinbrengende crème en een oogserum. De producten kosten tussen de 24 en 59 dollar en zijn vooralsnog alleen online te koop.  

In de toekomst wil hij nog heel graag met een moisturizer komen met uv-bescherming. Dat is volgens hem geen makkelijk product om samen te stellen. "Maar we zijn de code aan het kraken."