In tegenstelling tot tien jaar geleden denkt Natasja Froger te weten waar het leven om draait. Voor haar is het gezin het allerbelangrijkste.

Dat vertelt ze donderdag in gesprek met de Volkskrant.

Froger denkt de laatste tijd geregeld aan haar familie. "Ik realiseer me veel beter dan rond mijn veertigste waar het leven om draait. Toen rende ik mezelf vaak voorbij. Nu denk ik: mijn gezin, familie en gezondheid zijn het allerbelangrijkst en als ik daardoor keuzen maak waardoor ik mensen teleurstel, is dat maar zo", aldus de vrouw van René Froger.

"Ik wil voortaan meteen tijd inruimen voor de dingen die er werkelijk toe doen: een kop koffie met een vriendin, een bezoekje aan mijn vader en moeder die allebei in het buitenland wonen."

De vrouw van

De presentatrice denkt dat die ommekeer in het denken kwam doordat ze een baan bij de televisie kreeg. "Ik hielp René continu achter de schermen. Ik voelde me zeker niet nutteloos, maar het werd tijd dat ik niet alleen maar moeder of de vrouw van René zou zijn, maar ook iets van en voor mezelf."

"Ik had alleen geen idee wat - totdat programmamanager Ellen Meijerse en Reinout Oerlemans me vroegen of ik een tv-programma wilde gaan presenteren. Ik dacht eerst dat ik in de maling werd genomen: ik was al 41, een pratende postzegel die over de houdbaarheidsdatum heen is, dacht ik."