Voormalig topmodel Janice Dickinson klaagt Bill Cosby aan voor laster en het opzettelijk veroorzaken van emotionele schade. 

Dat vertelt ze woensdag in een interview met Entertainment Tonight.

Dickinson (60) beschuldigde de 77-jarige komiek er in november vorig jaar van dat hij haar ruim twintig jaar geleden heeft verkracht nadat hij haar had gedrogeerd. Ze voegde zich daarmee bij meer dan dertig andere vrouwen die vergelijkbare beschuldigingen van seksueel misbruik deden tegen Cosby.

De advocaat van Cosby liet destijds in een reactie op de beschuldiging van Dickinson weten dat dit 'één grote leugen' van haar kant was.

Sindsdien is Dickinson - die volgens haar advocaat gebukt gaat onder nachtmerries, schaamte en nervositeit - het slachtoffer van spot, minachting, schande en publiekelijke vernedering.

Schadevergoeding

In de aanklacht tegen Cosby, die in handen is van ET en woensdag zal worden ingediend, eist Dickinson nu een niet nader gespecificeerde schadevergoeding voor reputatieschade.

"Ik klaag Bill Cosby aan voor gerechtigheid. Ik wil dit aanvechten. Ik krijg er niets voor betaald, het is het juiste om te doen, zodat andere vrouwen niet hoeven door te maken wat ik heb doorgemaakt", aldus de geëmotioneerde Dickinson.

Video: Janice Dickinson beschuldigt Bill Cosby van misbruik