Viriginia van Eck kan steeds beter omgaan met kritieken. De vriendin van Peter Jan Rens zegt dat het haar "steeds minder kan schelen" wat er over haar wordt geschreven.

"Ik houd helemaal niet zo van aandacht. Het was ook nooit mijn bedoeling om als BN'er door het leven te gaan", aldus Van Eck in een interview met Vriendin.

De 22-jarige Van Eck is blij dat ze, met haar deelname aan Jouw Vrouw, Mijn Vrouw heeft kunnen laten zien hoe zij en Rens echt leven. "Veel vooroordelen over ons zijn weggenomen. Mensen zagen eindelijk hoe wij echt zijn."

Hoewel het leeftijdsverschil van 43 jaar vaak onderdeel van gesprek is, ziet Van Eck zelf geen reden om anders naar haar relatie met Rens te kijken. "Mijn liefde voor Peter Jan is zo sterk dat ik het leeftijdsverschil niet zo belangrijk meer vind. Wij horen gewoon bij elkaar."

Helpen

De 22-jarige Van Eck ziet zichzelf in de toekomst mensen helpen, vanuit haar eigen bedrijf of in een tv-programma. "Ik houd niet van aandacht, maar ik wil wel op tv als ik daar een ander mee kan helpen. Hulpverleners zijn geschoold, maar hebben vaak niet de levenservaring en die kan daarbij van pas komen. Het lijkt me mooi om op die manier iets voor een ander te kunnen betekenen."