Chazia Mourali vindt de vraag of ze zich verbonden voelt met andere Nederlandse Noord-Afrikanen moeilijk te beantwoorden. "Ik denk wel dat ik minder bang ben", zegt ze in een interview met de Volkskrant. De presentatrice heeft een Tunesische vader en een Nederlandse moeder. 

Zo sprak de 51-jarige presentatrice een paar jaar geleden een groepje Marokkaanse jongens aan die kranten op de grond gooiden in een ziekenhuis.

"Ik wist dat zij wisten, dat dit niet hoort", vertelt Mourali. "Ik riep ye ouildi, wat zoiets betekent als zoontje. En ik zei: jij gaat dit nu opruimen. Een van die jongens siste: ik ben je hond niet. Maar ze ruimden het wel op."

Ander velletje

De presentatrice werd vroeg in haar carrière geadviseerd haar naam te veranderen. "Bij een zwarte presentator kun je niet vragen of die een ander velletje kan nemen, in mijn geval kon er wel iets aan worden gedaan."

Mourali hield haar eigen naam. Ze deelde het idee niet dat Nederlanders de naam niet zouden begrijpen. "Nederland is veel opener."

Hokje

Ze laat ook weten zich sterk verbonden te voelen met Frankrijk. "Ik voel me ook echt Frans, de eerste drie maanden van mijn leven heb ik daar gewoond." 

De presentatrice is naar eigen zeggen niet in een hokje te plaatsen. "Alle dingen die ik doe, komen voort uit mijn caleidoscopische achtergrond."