Taylor Swift voert dit jaar de Maxim Hot 100 aan. Het tijdschrift noemt de zangeres "oogverblindend, zelfverzekerd en wild getalenteerd".

"Het is een geweldig compliment" reageert Swift in een interview met het blad. "Dit voelt als een mooie viering van mijn favoriete jaar uit mijn leven. Mijn album, video's, tour; ik ben trots op hoe alles is uitgekomen."

De drukke zangeres staat aan de vooravond van een grote tour, maar vindt het belangrijk tijd te blijven maken voor vrienden en fans. "Dankzij de fans spelen we nu twee of drie keer per week in stadions. Ik zal mijn vrienden opzoeken op de plekken waar ik ben."

Rechten

Ook blijft Swift een lans breken voor vrouwenrechten. "Vrouwenhaat zit geworteld in mensen vanaf het moment dat ze geboren zijn. Voor mij is feminisme dus waarschijnlijk de belangrijkste beweging die je kan omarmen. Het is een ander woord voor gelijkheid."

Het was pas later dat Swift zich bewust werd van de ongelijkheid tussen de geslachten. "Totdat ik een volwassen vrouw was zag ik de dubbele standaarden niet. Als een man schrijft over zijn gevoeligheid is hij moedig, als een vrouw het doet is ze een zeikerd."