Linda de Mol vindt het niet moeilijk om een mening over bepaalde onderwerpen te hebben, maar schiet naar eigen  zeggen in een soort op-slot-stand bij elke discussie over de islam.

Dat vertelt ze in haar column in de LINDA.

"Ik weet simpelweg niet zo goed wat ik er nou echt vind", schrijft ze. "Ik ga letterlijk alle kanten op: moest die spotprent van die zoenende moslim met de cartoonist blijven hangen op die school of is-ie terecht weggehaald?"

Zo vindt ze het moeilijk om naar Parijs te kijken, waar in januari een aanslag op de redactie van Charlie Hebdo werd gepleegd. "Wat moet ik ervan vinden dat alle wereldleiders hand in hand samenkwamen, maar ik ze nergens zag toen in Kenia bijna 150 studenten werden vermoord door een islamitsche terreurgroep?"

Sneuvelen

"En Mark Rutte roept dat hij liever heeft dat een Syrië-ganger sneuvelt dan dat-ie als een wandelende tijdbom terugkeert naar Nederland. Ja, denk ik dan, daar heeft hij echt wel gelijk in", vervolgt ze.

Maar toch twijfelt De Mol. "Maar dan zie ik een huilende vader wiens enige zoon in Syrië gesneuveld is, terwijl hij zo geprobeerd heeft hem op andere gedachten te brengen, en tevergeefs hulpinstanties heeft aangeklopt. Eigenlijk gewoon een ontspoorde puber en ineens ook iemands zoon."

De presentatrice trekt een conclusie. "Het enige wat ik zeker weet, is dat ik niet bang wil zijn", besluit ze.