NEW YORK - Exemplaren van de ruim veertig jaar oude lp van de Amerikaanse amateurband The Electras, waarop presidentkandidaat John Kerry te horen is als bassist, worden op het moment verkocht voor meer dan 2000 dollar (ongeveer 1642 euro) per stuk. Dat meldde donderdag de radiozender WCBS uit New York.

Er zijn in de jaren zestig 500 exemplaren van de lp gedrukt, waarvan er maar weinig goed bewaard zijn gebleven. Wel is er in inmiddels een goedkopere cd-versie op de markt.

De begeleidende tekst van het album schrijft vol lof over het ritme dat de toen pas 17-jarige Kerry op de bas produceerde. Ook de oud-pianist van The Electras Jack Radcliffe beweert dat de huidige presidentkandidaat over groot muzikaal talent beschikte.

Muziek-criticus Chuck Miller vindt het werk van Kerry en zijn toemalige schoolvrienden echter "niet bijzonder goed" klinken. Het album uit 1961 bestaat uit dertien covers van bekende nummers uit de jaren vijftig en zestig en bevat geen eigen werk van de Electras, aldus Miller.