Cate Blanchett heeft nooit een lesbische relatie gehad. Dat zegt de actrice zondag op het festival van Cannes, voorafgaand aan de wereldpremière van haar nieuwe film Carol. Het drama vertelt over een lesbische liefde in de jaren vijftig van de vorige eeuw.

Vorige week publiceerde het Amerikaanse filmvakblad Variety een interview over de actrice, waarin werd gesteld dat ze seksuele relaties met vrouwen zou hebben gehad.

"Niet dat het iets zou uitmaken als het wel zo was”, beklemtoonde de tweevoudig Oscarwinnares. "Maar de vraag was of ik veel relaties met vrouwen heb gehad. Dat heb ik ja, zoals meer mensen. Dat deze relaties niet seksueel van aard waren, was helaas uit de tekst verdwenen."

Naaktscène

De nu al veelbesproken seksscène tussen Blanchett en tegenspeelster Rooney Mara was niet anders dan andere naaktscènes die de actrice al heeft gespeeld.

“Na het baren van kinderen, in een ruimte vol vreemden, is naakt spelen sowieso niet echt meer een issue”, legt de actrice uit. “Dat het dit maal een seksscène met een vrouw was, maakt geen enkel verschil. Het was een vrij hilarische draaidag. En het is een scene die cruciaal is voor het verhaal van de film.”

Carol draait in het najaar in de Nederlandse bioscopen.