De gewaagde jurk van Trijntje Oosterhuis, de honden van Johnny Depp met de dood bedreigd, Eva Jinek en Freek Vonk zijn uit elkaar en Dean Saunders zegt enge dingen tegen Albert Verlinde. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

De 'sletterige weduwe', zo staat onze inzending voor het Eurovisie Songestival bekend. In een zwarte jurk met een decolleté die tot haar navel lijkt te gaan, stond Trijntje Oosterhuis maandag op het podium.

De buitenlandse pers zou zich 'rotlachen' om onze zangeres en ook in Nederland is Trijntje het slachtoffer van een immense stroom aan gemene grappen. Want de jurk, gemaakt door Tycho Boeker, heeft wel erg veel weg van een gescheurde vuilniszak, zo wordt er gezegd op Twitter

Trijntje is zelf een beetje geschrokken van al die nare reacties. "Ik weet niet precies wat er allemaal gezegd wordt, maar ik vind het apart dat mensen er zo erg mee bezig zijn. Natuurlijk mag iedereen over mijn jurk praten, maar zo verrassend vind ik 'm ook weer niet."

"Ik ben het gewoon niet gewend, dat mensen het over randzaken hebben. Ik hoop dat het langzamerhand weer over mijn nummer gaat."

Gelukkig voor Trijntje lijken er toch ook nog best wat mensen vertrouwen te hebben in haar deelname. Frans Bauer droomde er zelfs over: "Ik had een visioen! Trijntje wint Songfestival en het jurkje gaf de doorslag! Let op, altijd als ik een visioen heb komt het uit!"

Het vertrouwen van Frans is lief, maar lijkt Trijntje toch niet helemaal te hebben kunnen overtuigen: vrijdag verscheen ze bij haar laatste repetitie in een compleet andere outfit. Nou is het niet verplicht om je outfit te dragen bij een repititie, dus eigenlijk weten we nog niks, maar opvallend is het wel.

Hoe dan ook: heel Nederland zit aankomende dinsdag vol spanning op de bank voorr de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, om te zien of Trijntje in elk geval mee mag doen aan de grote wedstrijd op 23 mei. Wie weet helpt duimen?

Ontsnapt aan de dood

Je bent één van de bekendste acteurs van de wereld, woont in de Verenigde Staten en moet de hele tijd in Australië zijn voor opnames, maar wilt je hondjes ondertussen niet missen. Wat doe je dan?

De meeste mensen zouden heel erg hun best doen om alle papieren in orde te krijgen om de honden het land in te krijgen, maar als je Johnny Depp bent doe je dat gewoon allemaal niet en smokkel je ze het land in. En dan hoor je ineens dat je honden meteen Australië moeten verlaten, of ze moeten inslapen.

Arme Boo en Pistol, de twee Yorkshire Terriërs hebben de keuze niet gemaakt om naar Australië af te vliegen, maar worden toch slachtoffer van een extreem strenge regel die het oké vindt om dieren te doden omdat de baasjes te eigenwijs zijn.

Gelukkig zijn de twee kleine honden ontsnapt aan de dood: met een privévliegtuig zijn ze teruggebracht naar de woonplaats van de acteur. Hopelijk denkt Johnny volgende keer iets beter na en zorgt hij of voor de geschikte papieren, of voor een goede oppas.

Te druk voor relatie

Het lijkt wel alsof iedereen in de entertainmentindustrie hetzelfde excuus heeft waarom een relatie niet is gelukt: te druk, te heftige schema's, te weinig tijd voor elkaar.

Maandag voegden Freek Vonk en Eva Jinek zich in het rijtje van 'te drukke' BN'ers. Na een relatie van zo'n twee jaar hebben de twee besloten uit elkaar te gaan en stiekem vinden we dat allemaal toch wel heel erg jammer.

"We zijn er allebei verdrietig over, maar houden heel veel van elkaar, zijn nog veel in elkaars leven en iedereen die ons kent weet ook dat dat zo is", lieten de twee in een verklaring weten.

Freek reist de hele wereld over en reageert vanuit Brazilië op de breuk. "We zijn zeker niet met ruzie uit elkaar, ik houd met heel mijn hart van haar. En dat zal altijd zo blijven. Daarom doet het me pijn dat het ons niet is gelukt."

Mocht Freek graag willen praten over zijn pijn, dan is Tim Douwsma misschien de juiste persoon om eens bij aan te kloppen. De Friese zanger is na jaren een relatie te hebben met zijn jeugdliefde Marrit Nicolai ook ineens weer vrijgezel.

Tim zal vermoedelijk niet al te lang vrijgezel blijven: heel de wereld zit achter hem aan sinds hij bekend werd als de 'Hot Dutch Guy' toen hij vorig jaar de punten namens Nederland uitdeelde tijdens het Eurovisie Songfestival.

Dreigen

Waren we vorige week ons al aan het verbazen over de maffe capriolen van Ben Saunders, nu lijkt zijn broer Dean zich ook graag te willen mengen in de gekte.

Maandagmiddag doet Dean een hele aparte uitspraak tegenover Shownieuws: "Ik hoop dat jullie dit gaan uitzenden: Kwalbert Verlinde, jou moet ik niet tegenkomen in een donker steegje, want ik sloop je."

Een week nadat broer Ben een verkeersregelaar een kaakfractuur en een hersenschudding slaat, zijn de uitspraken van Dean allesbehalve verstandig. Gelukkig had hij dat vrij snel zelf ook door.

Dezelfde avond nog zit Dean bij RTL Boulevard, om de hand te schudden met Albert en de strijdbijl te begraven. Want dat Dean op bezoek mag komen bij het entertainmentprogramma is een teken van wederzijds begrip. "Dat zegt al genoeg. Ik vind dat heel mooi. Daarom wil ik mijn hand uitsteken en mijn excuses aanbieden", aldus Dean.

Helemaal over lijkt de ruzie toch nog niet, want Ben Saunders moest via sociale media toch even laten weten dat hij alle sms'jes van Albert nog heeft. "Dus ik kan in elk geval laten zien dat alles totaal anders gebracht wordt door Albert!"