Cate Blanchett weigert een stempel te drukken op haar seksuele identiteit, maar geeft toe relaties te hebben gehad met vrouwen.

Dat blijkt uit een interview met de actrice in Variety

In haar aanstaande film Carol speelt Blanchett de rol van een getrouwde vrouw die in de jaren vijftig in een romance verzeild raakt met een jongere vrouw.

Net als zichzelf bestempelt ze haar filmkarakter niet als biseksueel of lesbisch. Maar op de vraag of ze wel eens relaties heeft gehad met vrouwen antwoord de actrice "vaak". "Ik heb er nooit over nagedacht en ik denk niet dat de hoofdpersoon van de film erover nagedacht heeft", aldus Blanchett. 

Details

Blanchett wil in het interview verder geen details geven over haar liefdesleven. Het is bekend dat ze dat ook niet graag doet over haar huwelijk met Andrew Upton, met wie ze achttien jaar getrouwd is en vier kinderen heeft.

Privé houdt Blanchett naar eigen zeggen graag echt privé. "We moeten tegenwoordig in de privélevens van anderen duiken", zegt de actrice die weigert daaraan mee te doen. "Als iemand iets verbergt word je al snel beschouwd als oneerlijk", besluit ze.