Het hartinfarct dat Reinout Oerlemans vorig jaar kreeg heeft zijn leven veranderd. "Als zoiets gebeurt besef je hoe kwetsbaar je bent, dat je goed voor jezelf moet zorgen. Dat doet hij nu dus ook," aldus zijn vrouw Daniëlle Oerlemans.

Dat vertelt ze in Harper's Bazaar.

De producent kreeg in 2014 een hartinfarct, vlak nadat hij en zijn vrouw de knoop hadden doorgehakt om met het gezin naar Amerika te gaan verhuizen.

"Ik was op een verjaardag van de dochter van goede vrienden toen ik werd gebeld. Je weet voordien niet hoe je op zoiets reageert, ik ging in de regelmodus. Snel de kinderen op laten halen, die waren in het muziektheater en hup, de auto in naar het ziekenhuis. Ik was er nog eerder dan hij."

Oerlemans raakte er niet van in paniek. "Gek hè? Hij bleef zelf ook heel rustig. Veel mensen krijgen op zo'n moment een hartritmestoornis en daarna een hartstilstand, bij hem bleef alles constant. Hij legde zich er compleet bij neer. Later vertelde hij dat hij dacht: als dit het was, accepteer ik dat. Zij redt het wel alleen. Zelf was ik ook vooral dankbaar voor de mooie dingen die we samen al hadden meegemaakt. Wonderlijk is dat, zo'n bizarre situatie, maar je past je meteen aan."

Bourgondiër

De voormalig wielrenster vertelt dat het voorval hun leven wel veranderd heeft. "Reinout is groot en sterk en had altijd het idee: ik word honderd. Hij leefde een beetje als een Bourgondiër. Sportief is-ie altijd geweest, maar hij at en dronk ook graag, reisde de hele wereld over. Het opbouwen van een bedrijf gaat natuurlijk altijd gepaard met stress, wat dat betreft had hij tropenjaren achter de rug. Nu leeft hij heel gezond en traint elke dag. Al is hij er niet de persoon naar om er elke dag bij stil te staan."

"Zeven weken na zijn infarct zijn we samen naar Amerika gegaan om de laatste dingen te regelen. Al met al denk ik dat het ons vertrek juist gestimuleerd heeft. 'Leven!' riepen we tegen elkaar."