Hans Kazan is onlangs genomineerd voor de Best Social Media Award, in de categorie van grappigste bekende Nederlanders. De goochelaar snapt dat. "Ik test mijn Twittergrappen zelfs op mijn familie."

Dat vertelt hij dinsdag in gesprek met ThePostOnline.

Kazan voelt zich vereerd dat hij voor een prijs genomineerd is. "Ik wil helemaal niet altijd de grapjas uithangen, maar thuis zeggen ze wel vaak 'Hans je bent zo grappig", aldus de goochelaar.

Zelf denkt hij te weten waarom hij in aanmerking komt voor een prijs. "Je zult me niet betrappen over tweets over een kopje koffie, er zit altijd een gedachte achter mijn berichten", vervolgt hij. "Mijn grappen maak ik eerst in vertrouwelijke kring en als mijn omgeving het leuk vindt, dan pas gooi ik het op Twitter."

Toverwoorden

"Humor en harmonie zijn mijn toverwoorden", zegt Kazan.

De volgens hem grappigste tweet die hij ooit plaatste ging over Dave Roelvink. "Ik weet niet eens meer exact hoe die tot stand is gekomen. Iedereen had het erover, hij had zich laten pijpen door een meisje van de McDonalds, geloof ik. Mijn vader rookte vroeger pijp dus ik had nog een rekje staan. Dan is de grap snel gemaakt natuurlijk."