Irene Moors heeft zin in de vrije zondagen die zich binnenkort voor haar aandienen. Het RTL-programma Life 4 You, dat Moors presenteert met haar tv-partner Carlo Boszhard, stopt eind mei na zeshonderd afleveringen.

Vijftien jaar lang was Irene op zondag aan het werk, terwijl echtgenoot Barry, dochter Rosalie en zoon Tijn thuis het weekend vierden.

Maar binnenkort kan de 47-jarige tv-ster weer genieten van het zondagse gezinsleven. "Eigenlijk ben ik dodelijk vermoeiend op zo'n dag, want ik word dan nerveus van thuis zijn. Ik móet naar buiten, ik móet genieten van het weer. Stiekem vind ik het lekkerder als het bewolkt is of regent. Lang in bed blijven, eindeloos in huis tutten met z'n viertjes'', zegt ze in het AD.

Twee jaar geleden hebben Carlo en Irene besloten om te stoppen met het nog steeds populaire programma. "We stoppen nu we nog zo geliefd zijn. Nu we nog een wachtlijst hebben voor mensen die in het publiek willen zitten. Nu we nog te weinig zondagen hebben om al die artiesten een plek te geven in de show. We gaan niet wachten tot de kijkcijfers instorten.''

Toekomst

Moors maakt zich niet druk om haar toekomst bij RTL, waar ze al 26 jaar werkt. De TV Kantine, waarin ze met Carlo Boszhard vooral BN-ers parodiëert, gaat aan het eind van het jaar weer van start. Over een mogelijk ander programma is nog geen duidelijkheid, maar ze heeft er vertrouwen in dat dat er wel komt.

"Ik ga nu eerst genieten van een rustig halfjaar. Je snapt wel dat ik het intussen thuis extra gezellig maak voor mijn kinderen, zodat die nog lang niet willen uitvliegen.''