Ben Saunders heeft zelf gereageerd op de vechtpartij waarbij de zanger afgelopen dinsdag betrokken was. "Ik heb geen spijt dat ik niet ben weggelopen en zeker niet omdat ik mijn vader alleen liet staan."

Dat schrijft Saunders vrijdag op Instagram.

"Normaal gesproken zou ik niet reageren, maar ik vind dat het nu een beetje te ver gaat", aldus de artiest. Saunders zegt tot nu toe verder aan niemand een reactie te hebben gegeven. "Ze doen alsof ik heb gereageerd om een reactie van mij te krijgen." Alles wordt volgens de zanger gedaan voor de kijkcijfers.

De artiest heeft naar eigen zeggen een corrigerende tik uitgedeeld. "In mijn ogen stonden ze met zes man om hem (zijn vader, red.) heen en werd er heen en weer getrokken", aldus de artiest. "Dit is mijn vader en ik zal dit nooit toelaten. Ik heb mijn principes."

Saunders begrijpt dat hij zal moeten boeten. "Maar zonder moeite en met geheven hoofd."

Wolter Kroes

Wolter Kroes heeft zich gemengd in de discussie rondom de vermeende mishandeling van een Hoornse verkeersregelaar door Saunders. "Je bent een hondenlul als je dit doet, het is geen stijl."

Dat zegt Kroes in gesprek met het AD. Saunders raakte dinsdagmiddag verzeild in een gevecht met een verkeersregelaar. De man liep een kaakfractuur en een hersenschudding op.

Volgens de volkszanger is het mogelijk dat Saunders geweld gebruikt uit frustratie over zijn carrière.

"Natuurlijk: het kan frustrerend zijn als eerst alles lukt en vervolgens weinig meer. Maar ik heb in de 26 jaar dat ik in het vak zit ook aardig wat tegenslagen gehad en deal daar op een andere manier mee.''

Verspild talent

Kroes baalt daarnaast ongelofelijk hard van de berichten over Saunders.

"Een verspild talent. Want Ben is een verschrikkelijk goede zanger en een leuke gozer. Een lieve man, nooit gezeik. Een aardige artiest, gewaardeerd als de pest. Ik snap geen hol van dat geweld, wist evenmin dat het in zijn aard zat."

Saunders zelf zei donderdag dat het ware verhaal over de gebeurtenis niet bij iedereen bekend zou zijn en dat hij geen spijt heeft van zijn daden.