Rapper Appa, de artiestennaam van Rachid El Ghazoui, is woensdag gearresteerd bij de grensovergang Hazeldonk. De Amsterdamse artiest twitterde na afloop dat hij werd aangezien voor een drugsrunner.

"Ik werd vanmiddag rond 14.00 uur opgepakt bij de Shell in Hazeldonk en ben net vrijgelaten na een hele dag in de cel te zitten!", schreef Appa.

"Reden voor arrestatie: ik voldeed aan het profiel 'drugsrunner'. Nadat ik vroeg wat dat profiel was, was het antwoord 'Marokkaan'. Dit gaat nog een staartje krijgen! Ik heb verwondingen van de arrestatie en werd bedreigd door de agenten!"

Rijbewijs

Een politiewoordvoerder bevestigt tegenover Omroep Brabant dat er een 32-jarige man uit Amsterdam is aangehouden, maar dan omdat hij weigerde zijn rijbewijs en kentekenbewijs te laten zien. Appa zou zich hebben verzet tegen zijn arrestatie, waarna hij naar het bureau in Breda werd gebracht. "Na zijn verhoor mocht hij rond 21.15 uur naar huis. De politie maakt dossier op."

Appa heeft nog niet op deze versie van de gebeurtenissen gereageerd. De rapper, die geregeld het nieuws haalt met controversiële uitspraken over bijvoorbeeld de Holocaust, liet woensdag al via Twitter weten dat hij beelden van de arrestatie heeft gemaakt. "Morgen met m'n advocaat kijken hoe en wat! Stay tuned! #etnischeprofilering."