De gemeenteraad van Hoorn heeft zich donderdag unaniem uitgesproken tegen de mishandeling van een verkeersregelaar op Bevrijdingsdag. 

De man zou zijn belaagd door zanger Ben Saunders en liep een hersenschudding op.

"Nota bene op Bevrijdingsdag werd op het Kerkplein in Hoorn geweld gebruikt tegen een verkeersregelaar die het mede mogelijk maakte om onze vrijheid te vieren. In de eerste plaats gaan onze sympathie en gedachten uit naar deze vrijwillige hulpverlener die het slachtoffer is geworden van geweld."

''Gezien de grote beroering en onrust die dit incident in onze stad teweeg heeft gebracht, hebben alle partijen en raadsleden van de gemeente Hoorn de behoefte duidelijk te maken dat ieder geweld tegen (burger) hulpverleners volstrekt onaanvaardbaar is en dat niemand in onze stad zich boven de wet kan wanen", aldus de raadsleden in een verklaring.

''Onze vrijheid wijkt niet voor geweld of de dreiging daarmee".

Ben Saunders en zijn broers hebben een reeks vergrijpen op hun naam staan en kwamen ook deze week weer negatief in het nieuws. 

Reactie

De zanger en zijn broer Jamie zouden een verkeersregelaar dusdanig hard hebben geslagen, dat hij een kaakfractuur heeft. Ook zou de man een hersenschudding hebben opgelopen. 

Via sociale media verdedigt Dean Saunders zijn broers. "Een verhaal heeft altijd twee kanten maar soms worden verhalen anders weergegeven zonder dat men kijkt naar wat het werkelijke verhaal is. Ik keur totaal niet goed dat er geslagen is en ik betreur dat ook."

"Ik hoop ook dat jullie weten dat iemand pas schuldig is als hij schuldig wordt bevonden. Met deze reactie wil ik jullie alleen aangeven dat niet alles wat in kranten staat of elders in de pers het volledige of juiste verhaal is."

Ook Jamie Saunders heeft gereageerd op de kwestie. Hij zegt tegen RTV Noord Holland dat het nooit was gebeurd 'als de verkeersregelaar beter zou zijn in omgaan met geweld'.

Bekendheid

Saunders verwierf enige bekendheid door zijn deelname aan het programma The Voice of Holland, maar zijn zangcarrière zou op dit moment op een laag pitje staan. Saunders verliet zijn vorige management twee maanden geleden. 

De geboren Londenaar heeft zich afgelopen december bij motorclub Satudarah gevoegd.