Ben Saunders is weer vrij. De zanger werd dinsdag aangehouden op verdenking van mishandeling van een verkeersregelaar in Hoorn.

Saunders heeft een dagvaarding gekregen en moet zich later verantwoorden voor de rechter, zei een woordvoerster van de politie woensdag.

De verkeersregelaar die dinsdagmiddag door Ben Saunders zou zijn geslagen, zou ernstig letsel hebben opgelopen. Volgens zijn werkgever zou zijn gebit 'doormidden zijn gespleten'.

Dat meldt RTV Noord Holland woensdag. De verkeersregelaar zou ook een hersenschudding en kaakfractuur hebben opgelopen. 

''Hij is nog steeds in shock door wat er gebeurd'', vertelt voorzitter Frans van Luit van de Stichting Evenementen Stad Hoorn aan de regionale omroep. ''Het is juist een man die altijd klaar staat voor anderen. We zijn allemaal erg geschrokken door wat er is gebeurd.''

Vader

Getuigen meldden eerder aan RTV Noord Holland dat de vader van Saunders dinsdagmiddag werd tegengehouden door de verkeersregelaar. Hij zou zijn auto zijn uitgestapt en de regelaar fysiek hebben aangevallen.

Saunders zou het voorval vanuit zijn tattoowinkel hebben gezien, erop af zijn gestapt en de verkeersregelaar tegen de grond hebben geslagen. Het slachtoffer werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Broer Jamie was ook bij het incident betrokken en moet eveneens voor de rechter verschijnen, aldus de politie.