ARNHEM - De Amerikaanse popster Madonna heeft woensdagavond in Arnhem een politiek en spiritueel getint concert gegeven. Zo zong ze het nummer Imagine van John Lennon, een lied over een denkbeeldige vreedzame wereld. Ook waren videobeelden te zien van kinderen in ontwikkelingslanden.

Madonna begon haar show in stadion Gelredome met een videoboodschap die de wedergeboorte moest voorstellen. Ook droeg ze een T-shirt met daarop de tekst Kabbalists do it better. De superster, die niet joods is, heeft zich in de afgelopen tijd veel beziggehouden met de kabbala, een eeuwenoude joodse mystieke traditie. Het T-shirt gooide ze later het publiek in.

Glitterrokje

Vogue was het eerste liedje uit haar enorme repertoire dat Madonna opvoerde. Ze ging afwisselend gekleed in een glitterrokje, zwarte hotpants en zwarte laarzen, een legerpakje en Schotse rokken. Met haar kraker Material Girl liet ze het publiek meezingen omdat ze haar tekst zou zijn vergeten. Op 47-jarige leeftijd bleek de moeder van twee kinderen nog steeds strakgebouwd en erg lenig.

Uitverkocht

Ongeveer 30.000 mensen woonden het uitverkochte concert bij. Hun reacties na afloop waren wisselend. De een vond het een strak geheel, de ander sprak van een gelikte show. Het was het eerste concert van Madonna in Nederland sinds 1990. Ze zong oude en nieuwe nummers. Donderdag geeft ze een tweede concert in het Gelredome.