Cabaretière Carolien Borgers heeft last van haar bewijsdrang. 

Dat stelt zij deze week in een interview in VIVA.

"Het is best mannelijk, de mate waarin ik dat heb. Serieus: ik heb net zoals veel mannen een zware behoefte om me te bewijzen, maar heb ook last van vrouwelijke onzekerheid en zelftwijfel."

Borgers is op dit moment te zien in de tv-show Larie van Arie Boomsma. Ook presenteerde ze onlangs haar eerste popplaat De andere ik

Kleinkunst

Het album kreeg echter maar weinig aandacht in de media. "Poprecensenten willen het niet bespreken, want ik ben kleinkunst. Terwijl ik een pure popplaat heb gemaakt. Mensen denken te vaak in hokjes, en ik zit in dat van leuke vrolijke krullenbol. Mijn lichte kant is denk ik ook de meest aangename. Maar die andere moet ik ook ergens kwijt."

Verder vertelt de cabaretière openhartig over haar middelbareschooltijd. "Ik was een meisje dat altijd voetbalde met de jongetjes. Ik zoende pas voor het eerst op mijn vijftiende. Ik kamde mijn krullen recht en geloof me: dan is mijn haar echt niet cool. Bij ons op school draaide alles om het bezit van een goede kont en een paar mooie tieten. Mijn lichaam zit zo niet in elkaar."