Daniele Watts, bekend van de film Django Unchained, moet haar excuses aanbieden aan de politieagent die ze vorig jaar beschuldigde van racisme. Dat meldt TMZ.

De actrice werd in september 2014 in de boeien geslagen omdat ze bij haar vriend seksuele handelingen zou hebben verricht in een auto en vervolgens weigerde zich te identificeren. Ze claimde onschuldig te zijn, maar heeft nu wel een schikking getroffen met justitie.

Watts en Brian James Lucas zaten in een auto buiten bij een filmstudio toen mensen in een nabijgelegen gebouw de politie belden om zich erover te beklagen dat de twee 'seks' hadden in het voertuig. Toen een agent polshoogte kwam nemen, stond de actrice intussen buiten de auto te bellen met haar vader.

Ze weigerde haar identiteitsbewijs te overhandigen toen de agent haar erom vroeg en kreeg handboeien om omdat ze niet wilde meewerken. Watts beweerde dat er racisme in het spel was en dat ze een doelwit was omdat zij een Afro-Amerikaanse is met een blanke vriend.

De filmster en haar vriend moeten allebei een taakstraf van veertig uur verrichten en excuusbrieven schrijven aan de agent die als eerste ter plaatse was en aan twee van zijn collega's.